Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Paprykowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Leczo paprykowe jest rozgrzewające i sycące

Paprykowe leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe leczo
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę bądź w paski, przekładamy do dużego garnka i zalewamy wodą (tak do wysokości papryk) dodajemy sól i zagotowujemy, następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki, zmniejszamy grzanie i gotujemy kwadrans. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy całosć razem z tłuszczem do lecza, gotujemy około 5 minut, wyłączamy grzanie. Po około 2 godzinach dodajemy kostkę rosołową, doprawiamy mieloną papryką, solą pieprzem i kostką rosołową - zalewamy 4 szklankami wody i gotujemy około 20 minut, dodajemy wówczas koncentrat, mieszamy, i podajemy pyszne leczo.
Paprykowe leczo
paprykę kroimy w paski bądź w kostkę i zalewamy wodą
Paprykowe leczo
paprykę zagotowujemy po czym dodajemy pokrojone pomidory z puszki
Paprykowe leczo
dodajemy przesmażoną kiełbaskę razem z tłuszczykiem
Paprykowe leczo
dodajemy kostkę rosołową przyprawy i na koniec koncentrat