iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paprykowe tuszki kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Paprykowe tuszki kurczaka

Paprykowe tuszki kurczaka

Składniki:

Paprykowe tuszki kurczaka

 

  • 5 szt tuszki z kurczaka,
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka papryka słodka mielona
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyzeczki Przyprawy do kurczaka,
  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe tuszki kurczaka
Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek ,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika. Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .