migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny obiadek na szybko. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a obiadek jest bardzo smaczny i sycący.

Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej

 

Sposób przygotowania:

Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej
Pojedyńcze piersi przekroić wzdłuż na dwa płaty mięsa. Ja miałam jeszcze też dwie spore tzw. polędwiczki. Kawałki mięsa dokładnie opróczyć papryką i czosnkiem oraz delikatnie skropić olejem. Rozgrzać patelnie grillową i ugrillować mięsko z obu stron. Rozgrzać drugą patelnię z olejem i wrzucić jarmuż, smażyć aż zmięknie do smaku doprawić niewielka ilością czosnku. Jarmuż powinien zmieknąć i gdzieniegdzie sie przysmażyć aby był chrupiący. Ugrillowane mięsko podac z uduszonym jarmużem, do tego zestawienia jeszcze podałam kuskus.
Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej
Etap 1 Pojedyńcze piersi przekroić wzdłuż na dwa płaty mięsa. Ja miałam jeszcze też dwie spore tzw. polędwiczki. Kawałki mięsa dokładnie opróczyć papryka i czosnkiem oraz delikatnie skropić olejem.
Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej
Etap 2 Rozgrzać patelnie grillową i ugrillować mięsko z obu stron.
Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej
Etap 3 Rozgrzać drugą patelnię z olejem i wrzucić jarmuż, smażyć aż zmięknie do smaku doprawić niewielka ilością czosnku.