Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka z patelni grillowej
Pierś przekroić na pól w poprzek . Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki ( na całą noc –minimum 3 godziny ). Rozgrzać patelnię grillowi i piec mięso po 5 minut z każdej strony Przykryte pokrywką ) .Potem podlać mięso kilkoma łyżkami syropu , przykryć i smażyć dalej ok. 5 minut . Odkryć – obrócić mięso na drugą stronę i znów podlać kilkoma łyżkami syropu i smażyć przykryte 5 minut .Dolać resztę syropu i dosmażyć pod przykryciem 10 minut przy lekko uchylonej pokrywce by syrop odparował prawie w całości . Tak przygotowane piersi nie są suche a mają wszelkie walory smakowe piersi grillowanych . .Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe ( z ryżem na sypko lub ziemniakami pieczonymi ) .
Pyza
Sarenka
Natala1210
msewka
iwi69
Babciagramolka
Iwi69 - uśmiejesz się jak Ci powiem jak to z tym zdjęciem było . Wszystko zaczyna się od tego ,że spisuję te swoje przepisy na prośbę dzieci - mam im spisać Rodzinną Książkę kucharską , a przy okazji bawię się na stronach kulinarnych . Przepisów już trochę nazbierałam i w zasadzie można by z nich wyselekcjonować te najlepsze . Tyle ,że zdjęcia z pierwszego okresu są w większości fatalne .Teraz zaczynam gotować potrawy ponownie i próbuje stylizować sposób ich podania tak by to jakoś wyglądało .
Tak było z piersiami kurczaka z patelni grillowej .Przepis spisywałam 2 lata temu i zdjęcie było jakie było ( wstawię je do przepisu by było widać różnicę ) .Kombinowałam jak by to podać . Rano poszłam na spacer i wpadły mi w oko liście .Pomyślałam ,że może być ciekawie jak spróbuję zrobić taką jesienną scenerię . Za podkład posłużył cienki szaliczek .
Pstryknęłam , zgarnęłam liście do śmieci i zjadłyśmy z Mamą obiad .I to tyle .
kinga
tokijka
13sonya