dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Paprykowy kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pieczony kurczak w marynacie z papryki słodkiej i ostrej. Idealnie pasuje do ryżu lub różnego rodzaju kasz.

Paprykowy kurczak Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paprykowy kurczak

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy kurczak
Mięso oczyszczamy i płuczemy. Dzielimy na mniejsze części. Osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Paprykę słodką mieszamy z ostrą, solę i pieprzem. Dodajemy oliwę i całość dokładnie mieszamy. Mięso dokładnie nacieramy pastą paprykową. Mięso wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy ok 1 godzinę w 200 stopniach. Smacznego!
Paprykowy kurczak
Mięso z kurczaka dokładnie oczyszczamy i płuczemy.
Paprykowy kurczak
Paprykę mieszamy z pozostałymi przyprawami i oliwą.
Paprykowy kurczak
Pastą paprykową dokładni nacieramy mięso.