Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Paprykowy kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bez przeszkód ten przepis mógłby się nazywać "kurczak dla łasuchów"! :)

Paprykowy kurczak

Składniki:

Paprykowy kurczak

 

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 łyżki masła
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 duże obrane pomidory
  • 1 mała zielona papryka pokrojona w kostkę
  • sól
  • ¼ szklanki wody
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy kurczak

Jeśli chcesz przygotować paprykowego kurczaka  najpierw:

Kurczaka obsmaż na maśle na lekko brązowy kolor i przełóż na talerz. Obsmaż cebulę w tej samej patelni. Następnie dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem śmietany i mąki. Śmietanę połącz z mąką i powoli dodawaj do reszty składników, dodaj kurczaka. Wszystko gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut i podawaj jeszcze ciepłe. Smacznego!