Sposób przygotowania:
Schab pieczony w rękawie
Zioła wymieszać i połączyć z olejem, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Marynata nacieramy mięso i odstawiamy na kilka godzin do lodówki( u mnie cała noc) Przygotowane mięso wkładamy do worka pieczeniowego, wlewamy bulion i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Pieczemy 40 minut i obracamy na drugą stronę. Dopiekamy jeszcze około 20-25 minut do miękkości. Sprawdzamy patyczkiem:) Można nieco wcześniej rozciąć worek, żeby mięso się przyrumieniło, ale ja tego nie robię:) Na bazie sosu który powstał podczas pieczenia, możemy przygotować sos do pieczeni- np śmietanowo ziołowy.
zbysiowa
edytaha
reanja
Szeptucha
Musze przyznac, ze mieso wyszlo super, jeszcze lepsze bylo na zimno. A sos??? Pycha!!! Bede wracac do przepisu prosze tylko o info co z tym bulionem! Chcialabym bardzo wyprobowac oryginal.
Pozdrawiam slonecznie Szeptucha
reanja
Wystarczy pół szklanki i to takiego jaki mamy pod ręką, ja daję to co mam i nawet- najczęściej rosół:)
rosół/bulion zapobiega wysychaniu mięsa:)
pozdrawiam cieplutko