Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Schab pieczony w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczny schab pieczony w ziołach

Schab pieczony w ziołach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab pieczony w ziołach

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka bazylji
  • 1 łyżeczka suszonej mięty
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w ziołach
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Natrzeć całość schabu wszystkimi przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie wyjąć mięso i skropić oliwą z oliwek.Włożyć do rękawa do pieczenia.Końcówki związać.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.Piec ok godziny.Po upieczeniu przeciąć papier i wyjąć mięso.Można dodatkowo posypać świeżym koperkiem.
Schab pieczony w ziołach
Mięso należy natrzeć wszystkimi przyprawami.