Sposób przygotowania:
Paprykowy sos do mięs
Paprykę ułożyć na grillu i mocno spiec, następnie gorące włożyć do foliowego woreczka, zamknąć i zaczekać kilka minut, następnie zdjąć skórkę, usunąć pestki. Czerwoną paprykę zmiksować na gładko razem z 1 obranym ze skórki pomidorem i dwoma ząbkami czosnku oraz 1 łyżeczką oliwy. Zmiksowaną masę doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, wymieszać i przełożyć do słoiczka. Zieloną paprykę zmiksować z selerem, dwoma ząbkami czosnku oraz 1 łyżeczką oliwy, następnie masę doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, wymieszać i przełożyć na czerwoną masę. Żółtą paprykę zmiksować z czosnkiem i oliwą, gładką masę doprawić curry, solą, pieprzem i szczyptą cukru, wymieszać i przełożyć na masę zieloną. Gotową pastę schłodzić i podawać do grillowanego mięsa lub dodatek do wędlin.
anemon