jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Paprykowy Żuczek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Może niejeden Niejadek skusi się na żuczka i zje trochę pasty z jajka i chudej szynki na chrupiącym waflu i chrupiącej sałacie.

Paprykowy Żuczek

Składniki:

Paprykowy Żuczek

 

  • (2 porcje)
  • 2 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1 plasterek szynki
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 listki sałaty
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 oliwki
  • kawałek łodygi selera naciowego
  • 4 goździki
  • sól, pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Paprykowy Żuczek
Jajko siekamy drobniutko, dodajemy posiekaną chudą szyneczkę,jogurt, majonez. Mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Paprykę i łodygę selera kroimy w paseczki. Na wafelku rozkładamy warstwę pasty, na niej układamy żuczka (jak na zdjęciu). Wafelek podajemy na listku kruchej sałaty.