LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Paróweczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybki, smaczny i tani obiad.

Paróweczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paróweczki

 

  • parówki cienkie 1-2 na osobę
  • ser żółty cienkie plastry po 1 na parówkę
  • olej do smażenia
  • liśc laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Paróweczki
Parówki obieramy z foliowej otoczki. Nacinamy na krzyż z obu końców (należy uważac, by nie przeciąc do końca). Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej z liściem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego. Wkładamy parówki i obsmażamy na złoto (1-2 minuty). Podobnie czynimy z plastrami sera, ale smażymy tylko kilka sekund; robi się z niego chrupiąca pianka. Usmażone parówki osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym, wykładamy na talerz, posypujemy pianką serową. Podajemy z frytkami lub pieczywem.
Paróweczki
Nacinanie parówek na krzyż z obu końców.
Paróweczki
Smażenie naciętych parówek na głębokim oleju.
Paróweczki
Smażenie plastrów sera żółtego na głębokim oleju.

Tagi:

sery ser