Sposób przygotowania:
Crumble z cukinią, boczkiem i serem fetaPrzygotowanie dodatków do crumble
![Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-z-cukinia-boczkiem-i-serem-feta-444377.jpg)
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie cukinię kroimy w cienkie plasterki.
Przygotowanie crumble
![Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-z-cukinia-boczkiem-i-serem-feta-444378.jpg)
Okrągłą formę do pieczenia smarujemy olejem. Na dno wykładamy cukinię, boczek oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki i szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na wierzch wykładamy fetę pokrojoną w kosteczkę.
Przygotowanie kruszonki
![Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-z-cukinia-boczkiem-i-serem-feta-444379.jpg)
Kruszonkę przygotowujemy z wykorzystaniem zimnego masła, mąki razowej i szczypty soli. Kruszonką obsypujemy wierzch crumble.
Pieczenie crumble
![Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta Crumble z cukinią, boczkiem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-z-cukinia-boczkiem-i-serem-feta-444380.jpg)
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Crumble pieczemy ok. 30-40 minut. Upieczone crumble powinno być złociste.