Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do parówek można dodać sos np czosnkowy lub majonezowy

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 12 szt parówki,
  • 1 opakowanie ciasto francuskie,
  • do smaku ketchup ostry

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, pokroić w paski. Parówkę, obrać z osłonek, owinąć pakami ciasta, ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu, polać ketchupem.
Parówki w cieście francuskim
Etap 1
Parówki w cieście francuskim
Etap 2

Tagi:

ciasto