Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Parówka zapiekana w ogórku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i soczyste połączenie smaków

Parówka zapiekana w ogórku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówka zapiekana w ogórku

 

  • 1 ogórek,
  • 1 parówka,
  • 2 plastry serka topionego,
  • 1 łyżka ketchup

Sposób przygotowania:

Parówka zapiekana w ogórku
Ogórek dokładnie myjemy i odcinamy końcówki tak by pozostała długość parówki. Ogórek przecinamy w poprzek i wydrążamy środek (dokładnie widać to na zdjęciu). Środek ogórka wykładamy przyciętymi na jego wielkość platerami serem, polewamy ketchupem. Na środku układamy parówę i całość "zamykamy". Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 15 minut, następnie kroimy w paski i podajemy.
Parówka zapiekana w ogórku
Ogórek myjemy i kroimy na długość parówki
Parówka zapiekana w ogórku
Wydrążamy środek i delikatnie osuszamy ogórek
Parówka zapiekana w ogórku
Wykładamy następnie serem żółtym środek ogórka
Parówka zapiekana w ogórku
Kładziemy parówkę na środku ogórka i zamykamy całość