Sposób przygotowania:
Parówki a la Bahus
Parówki obrać z osłonek. Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię. Wytopić. Zeszklić na nim obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodać słodką paprykę, koncentrat pomidorowy i osączony z zalewy groszek. Dusić przez 5 min. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać natkę pietruszki. Na każdy naleśnik położyć parówkę. Obłożyć duszonymi warzywami. Założyć brzegi. Zawinąć. Tak przygotowane ruloniki przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku, aż ser się stopi i lekko zrumieni.
Magdusia1312
Bahus
Cieszę się, że lubisz...gdybyś nie lubiła byłoby mi smutno :D
yola
Bahus
Lepiej na ząb niż na "oko" :D