Sposób przygotowania:
Parówki cienkie zawinięte w ciasto franc
Ciasto wyjąć wcześniej z zamrażalnika i zostawić na wierzchu by rozmarzło. Parówki obrać z osłonek i ponacinać im końce na krzyż ( jak sie będą piekły to się końcówki rozłożą i będą ładnie wyglądać ). Rozłożyć ciasto na blacie i pociąć na 20 pasków . Na każdy kłaść pasek kłaść 1 parówkę tak by końce wystawały i zawinąć ruloniki.
Piekarnik rozgrzać do 200 * C . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim parówki zawinięte w ciasto. Posmarować żółtkiem i posypać sezamem .Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut aż się zarumienią .
Piekarnik rozgrzać do 200 * C . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim parówki zawinięte w ciasto. Posmarować żółtkiem i posypać sezamem .Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut aż się zarumienią .
yola