marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Parówki cienkie zawinięte w ciasto franc

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robię na dziecięce imprezy

Parówki cienkie zawinięte w ciasto franc

Składniki:

Parówki cienkie zawinięte w ciasto franc

 

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • 20 cienkich parówek
  • sezam
  • 1 żółtko

 

Sposób przygotowania:

Parówki cienkie zawinięte w ciasto franc
Ciasto wyjąć wcześniej z zamrażalnika i zostawić na wierzchu by rozmarzło. Parówki obrać z osłonek i ponacinać im końce na krzyż ( jak sie będą piekły to się końcówki rozłożą i będą ładnie wyglądać ). Rozłożyć ciasto na blacie i pociąć na 20 pasków . Na każdy kłaść pasek kłaść 1 parówkę tak by końce wystawały i zawinąć ruloniki.
Piekarnik rozgrzać do 200 * C . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim parówki zawinięte w ciasto. Posmarować żółtkiem i posypać sezamem .Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut aż się zarumienią .

Tagi:

ciasto