Sposób przygotowania:
Parowki drobiowe w cieście
Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, a gdy się rozpuszcza, dodać je do wody wymieszanej z mlekiem oraz oliwą. Mąkę wymieszać z przygotowaną masą, wsypać łyżeczkę majeranku, szczyptę soli oraz pieprzu i wyrobić ciasto. Nakryć i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto zagnieść, cienko rozwałkować ( 5mm ) i posmarować musztardą. Placek pociąć na 6 pasków o szerokości 1 cm, parówki obrać z osłonek, nakłuć w kilku miejscach, aby nie popękały w trakcie pieczenia. Ciastem owinąć spiralnie parówki i posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec na zloty kolor ( około 15 minut ) w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Przygotować talerze i wyłożyć parówki polecam jeść z ketchupem i majonezem. Życzę Smacznego !