Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Parówki faszerowane warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Parówki faszerowane polecam na kolację, to pomysł na przemycenie warzyw nawet najmłodszym domownikom :)

Parówki faszerowane warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Parówki faszerowane warzywami

 

Sposób przygotowania:

Parówki faszerowane warzywami
Cukinię oraz paprykę kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy do rondla posmarowanego oliwą podduszamy 7 minut, podlewamy wodą, dodajemy ketchup i doprawiamy do smaku, dusimy kilka minut do odparowania wody i wyłączamy grzanie.

Parówki rozcinamy – uwaga by nie przekroić na pół, w środek wkładamy warzywny farsz, układamy parówki w naczyniu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Sałatę płuczemy osuszamy i układamy na talerzyku na niej układamy gorące parówki z farszem warzywnym i podajemy.
Parówki faszerowane warzywami
paprykę i cukinię kroimy w kosteczkę i przekładamy do rondla
Parówki faszerowane warzywami
podlewamy wodą doprawiamy do smaku i dodajemy ketchup
Parówki faszerowane warzywami
całość podduszamy do momentu odparowania wody
Parówki faszerowane warzywami
parówki - kiełbaski nacinamy tak by nie przekroić całośći
Parówki faszerowane warzywami
faszerujemy parówki warzywami i zapiekamy