Sposób przygotowania:
Parówki faszerowane warzywami
Cukinię oraz paprykę kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy do rondla posmarowanego oliwą podduszamy 7 minut, podlewamy wodą, dodajemy ketchup i doprawiamy do smaku, dusimy kilka minut do odparowania wody i wyłączamy grzanie.
Parówki rozcinamy – uwaga by nie przekroić na pół, w środek wkładamy warzywny farsz, układamy parówki w naczyniu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Sałatę płuczemy osuszamy i układamy na talerzyku na niej układamy gorące parówki z farszem warzywnym i podajemy.
Parówki rozcinamy – uwaga by nie przekroić na pół, w środek wkładamy warzywny farsz, układamy parówki w naczyniu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Sałatę płuczemy osuszamy i układamy na talerzyku na niej układamy gorące parówki z farszem warzywnym i podajemy.