Sposób przygotowania:
Faszerowane mielone
Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na złoto. Studzimy Ziemniaki gotujemy- studzimy i trzemy na tarce do warzyw na dużych oczkachMięso, jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartą i wystudzoną cebulkę wyrabiamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dzielimy mięso na porcję. Teraz potrzebna nam będzie folia spożywcza- rozkładamy na niej mięso tworząc placuszek nakładamy parówkę lub ogórek i przy pomocy folii zwijamy tak jak cukierki. Przez chwilę wałkujemy i pozostawiamy do stężenia na około 15 minut. Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Smacznego:)
Ela Dz
reanja
izabela11111
reanja
tak, było pyszne- miło było patrzeć jak mała wcinała:)