katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Parówki na słodko kwaśno

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Parówki dobrze smakują z pieczywem.

Parówki na słodko kwaśno

Składniki:

Parówki na słodko kwaśno

 

  • parówki cienkie 4 szt
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • cebula 1 szt
  • rodzynki 3/4 szkl
  • pieczarki (małe) ok 30 dag
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej
  • mąka

Sposób przygotowania:

Parówki na słodko kwaśno
Rodzynki opłukać i sparzyć. Parówki obrać z osłonek i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć parówki, zdjąć z patelni. Na tym samym oleju przesmażyć pokrojoną cebulę i umyte pieczarki. Oprószyć mąką i podlać wodą. Energicznie wymieszać. Dodać rodzynki i zagotować. Dodać też parówki i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i chwilę razem dusić.