zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

To jest uboga wersja........do wzbogaconej wersji możemy dodać ser,pokrojoną paprykę,pieczarki

Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.

 

  • 30g drożdży
  • 400g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 250ml ciepłej wody
  • 6 parówek drobiowych lub wieprzowych
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.
Do miski wsypujemy mąkę pszenną,sól,cukier i mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy olej,wode i drożdże-mieszamy tak aby drożdże się rozpuściły. Wlewamy to do mąki i wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno lekko odchodzić od ręki. Gdy już jest wyrobione dzielimy na tyle części ile mamy parówek (u mnie każdy zjada po 2 więc robie 6) i rozwałkowujemy do takiej wielkości aby zmieściła nam się na cieście parówka.Z parówek ściągamy osłonke.Na ciasto dajemy troche ketchapu i kładziemy parówke-zawijamy.Układamy przygotowane hot-dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*C i pieczemy ok.20min. Podajemy na ciepło,ale na zimno tez nieźle smakują.
Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.
Rozwałkowujemy do takiej wielkości aby zmieściła nam sie parówka.
Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.
Na ciasto kładziemy troche ketchapu i kładziemy parówke.
Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.
Układamy przygotowane hot-dogi na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.
Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.
Podajemy na ciepło ale na zimno tez nieźla smakują.

Tagi:

hot dogi