Sposób przygotowania:
Parówki w ciescie czyli domowe hot-dogi.
Do miski wsypujemy mąkę pszenną,sól,cukier i mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy olej,wode i drożdże-mieszamy tak aby drożdże się rozpuściły. Wlewamy to do mąki i wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno lekko odchodzić od ręki. Gdy już jest wyrobione dzielimy na tyle części ile mamy parówek (u mnie każdy zjada po 2 więc robie 6) i rozwałkowujemy do takiej wielkości aby zmieściła nam się na cieście parówka.Z parówek ściągamy osłonke.Na ciasto dajemy troche ketchapu i kładziemy parówke-zawijamy.Układamy przygotowane hot-dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*C i pieczemy ok.20min. Podajemy na ciepło,ale na zimno tez nieźle smakują.