justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wieczorem najlepiej zjeść posiłek sycący, ale nie za ciężki

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 6-10 parówek
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • słodka papryka mielona
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na prostokąty. Każdy lekko posypać mieloną papryką i pieprzem. Parówki pozbawić foliowych osłonek. Ułożyć na cieście i dekoracyjnie zawinąć. Wystające końce ponacinać na krzyż. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st.C ok. 20 minut, do zrumienienia ciasta i parówek. Podawać na gorąco z keczupem lub innym sosem pomidorowym.
Smacznego!

Tagi:

ciasto