BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Skrzydełka z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj przygotowałam pyszne skrzydełka pieczone w piekarniku. Skrzydełka wcześniej zamarynowane,po upieczeniu są chrupiące ,kruche ale przede wszystkim smaczne. Polecam na fajną smaczną przekąskę ,ale również na szybki, prosty i tani obiad.

Skrzydełka z piekarnika

Składniki:

Skrzydełka z piekarnika

 

  • skrzydełka 8 szt,
  • olej 3 łyżki,
  • miód 2 łyżki,
  • ketchup 2 łyżki,
  • czosnek 3 ząbki,
  • papryka słodka 1 łyżka,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z piekarnika
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam.

Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 1 - 2 godzin w chłodne miejsce.

Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około godziny. 

Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.