Sposób przygotowania:
Skrzydełka z piekarnika
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam.
Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 1 - 2 godzin w chłodne miejsce.
Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około godziny.
Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.
Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 1 - 2 godzin w chłodne miejsce.
Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około godziny.
Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.
gusia1000