Dagmaris

Dagmaris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Parówki w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie idealne dla niejadka, pasuje na małą przekąskę i jako dodatek do potrwa takich jak np grzanki czosnkowe.

Parówki w panierce. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w panierce.

 

  • Danie dla dwóch osób:
  • 4 małe parówki drobiowe
  • 4 patyczki do szaszłyków
  • Bułka tarta
  • słodka papryka
  • jedno żółtko
  • sól,pieprz do smaku
  • olej

Sposób przygotowania:

Parówki w panierce.
PANIERKA : Bułkę tartą wymieszać ze słodką papryką,która nada koloru i aromatu , przyprawić szczyptą soli i odrobiną pieprzu. Parówki należy posmarować żółtkiem, następnie nabić na wykałaczki tak by się nie spadły. Tak przygotowane paróweczki,wkładamy do wcześniej przygotowanej panierki . Na patelni rozgrzewamy olej, parówki już w panierce zanurzamy aż do zarumienienia się w międzyczasie obracając je by się nie przypaliły. Gotowe danie,możemy polać sosem cygańskim,czosnkowym lub keczupem. Parówki idealnie smakują z grzankami czosnkowymi !
Parówki w panierce.
Etap 1 : przygotowanie parówek,patyczków do szaszłyków oraz żółtka
Parówki w panierce.
Etap 2: Po posmarowaniu żółtkiem, obtaczamy parówki w panierce.
Parówki w panierce.
Etap 3: Przygotowane już szaszłyki wkładamy do oleju i czekamy aż się zarumienią
Parówki w panierce.
Etap 4: czyli końcowy, przykładowy sposób podania.