nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Parówki w panierce z bułki tartej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie parówki to dobra opcja na kolację, czy śniadanie, bądź szybką przegryzkę, parówki można podać z dodatkiem ketchupu, czy różnorakich dipów, sosów.

Parówki w panierce z bułki tartej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w panierce z bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Parówki w panierce z bułki tartej
Parówki pozbawić osłonek i przekroić je na pół. Do miseczki wbić jajka i dodać do nich przyprawę kebab - gyros, wymieszać jajka z przyprawą. Na patelnię przelać całkiem sporą ilość oleju i podgrzać patelnię z olejem. Panierować parówki najpierw w jajkach z przyprawą, a następnie w bułce tartej. Smażyć parówki na dobrze rozgrzanej patelni, na niezbyt dużym ogniu z każdej strony, aż ich panierka się zarumieni. 
Parówki w panierce z bułki tartej
Wbite do miseczki jajka z dodatkiem przyprawy kebab-gyros.
Parówki w panierce z bułki tartej
Parówki obtaczane w rozbełtanych z przyprawą jajkach.
Parówki w panierce z bułki tartej
Obtoczone w jajku parówki panierowane w bułce tartej.
Parówki w panierce z bułki tartej
Parówki w panierce podczas ich smażenia na oleju.