Sposób przygotowania:
Parówki w panierce z ziaren na cukini
Plastry cukini posypać przyprawą pikantną na grill i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. 2 łyżki mieszanki ziaren zmielić i wymieszać je w misce z 1 łyżką bułki tartej. Parówkę pokroić w ok. 1 cm plasterki. Jajko wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, maczać w nim plasterki parówki, a następnie obtaczać je dokładnie w mieszance ziaren i bułki tartej. Rozgrzać patelnię grillową, poukładać na niej cukinię i grillować z obu stron aż odcisnąć się na niej paski od grilla. Wyłożyć je na talerzu, w środku pozostawiając puste miejsce. Wlać na patelnie drugą łyżkę oliwy, kłaść na patelni panierowane plasterki parówki, grillować na złoto z obu stron, wyłożyć na cukini, udekorować ćwiartkami pomidora i piórkami z pomarańczowej papryczki