Sposób przygotowania:
Parówki panierowane - Paluszki
Parówki po obraniu ze skórki kroimy na cienkie 10-cio centymetrowe plasterki.
Jajka wbijamy do sosjerki, roztrzepujemy z 1 łyżką ketchupu, 2-ma szczyptami soli i szczyptą pieprzu.
Parówki obtaczamy w mące, moczymy w jajkach i obtaczamy w bułce tartej. Ser żółty kroimy na plastry i też przygotowujemy panierkę. Tak samo można przygotować ze dwa pióra większej cebuli, a pozostałe pióra będą do smażenia w sposób tradycyjny.
Na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu obsmażamy pod przykryciem parówki, przygotowany ser żółty i 2 piórka cebuli w panierce - wszystko z obu stron, aż nabiorą rumianych kolorów.
Podajemy zarówno jako przystawkę czy składnik dania obiadowego np. z ziemniakami i podsmażoną zeszkloną cebulką.
Dekorujemy dowolnie, szczypiorkiem, pokrojonymi limetkami itp.
Jajka wbijamy do sosjerki, roztrzepujemy z 1 łyżką ketchupu, 2-ma szczyptami soli i szczyptą pieprzu.
Parówki obtaczamy w mące, moczymy w jajkach i obtaczamy w bułce tartej. Ser żółty kroimy na plastry i też przygotowujemy panierkę. Tak samo można przygotować ze dwa pióra większej cebuli, a pozostałe pióra będą do smażenia w sposób tradycyjny.
Na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu obsmażamy pod przykryciem parówki, przygotowany ser żółty i 2 piórka cebuli w panierce - wszystko z obu stron, aż nabiorą rumianych kolorów.
Podajemy zarówno jako przystawkę czy składnik dania obiadowego np. z ziemniakami i podsmażoną zeszkloną cebulką.
Dekorujemy dowolnie, szczypiorkiem, pokrojonymi limetkami itp.
Babciagramolka
misia53