pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Parówki w szlafroczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Płat ciasta francuskiego pokroić na 8 części . Parówki (obrane z osłonek) przekroić (do 1/3 wysokości)...

Parówki w szlafroczkach

Składniki:

Parówki w szlafroczkach

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 8 cienkich parówek,
  • 8 cieniuteńkich plasterków bekonu,
  • ser pleśniowy.

Sposób przygotowania:

Parówki w szlafroczkach
płat ciasta francuskiego pokroić na 8 części . Parówki (obrane z osłonek) przekroić (do 1/3 wysokości) wzdłuż i w poprzek. Parówki owijamy cieniutkim plasterkiem bekonu, kładziemy plasterek sera pleśniowego, następnie owijamy paseczkiem ciasta francuskiego. Tą czynność powtarzamy, gotowe paróweczki układamy w naczyniu do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=81#p81

Tagi:

sery ciasto ser