madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Parówki z cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Często robię takie parówki na kolację.

Parówki z cieście francuskim

Składniki:

Parówki z cieście francuskim

 

  • 8 parówek
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • keczup

Sposób przygotowania:

Parówki z cieście francuskim
Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i tniemy na równe prostokaty. Parówki obieramy z folii i przekrawamy na pół. Następnie każdy prostokat ciasta smarujemy keczupem, a na to wykładamy po kawałku parówki. Parówki dokładnie zawijamy w cieście francuskim. Następnie gotowe pakieciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można posmarować roztrzepanym żółtkiem. Blachę z parówkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 20-30 minut. Musimy uważać, ponieważ ciasto francuskie szybko się przypala.

Tagi:

ciasto