Sposób przygotowania:
Parówkowe gwiazdy Eliprzygotowanie farszu
Ziemniaki umyć i ugotować na parze. Przestudzone ziemniaki obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie farszu cd
Natkę pietruszki, koperek i szczypiorek opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie farszu cd
Do przeciśniętych ziemniaków dodać natkę, koperek, szczypiorek, mąkę, czosnek i jajka. Całość oprószyć solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie gwiazd
Parówki obrać z osłonek i przekroić na pół. Połówki parówek naciąć zostawiając centymetrową końcówkę nie naciętą.
Na brzegu naciętych parówek wbić wykałaczki i rozszerzyć żeby powstało ramię gwiazdy.
przygotowanie gwiazd cd
Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej blasze uformować po trzy gwiazdy pięcioramienne.
przygotowanie gwiazd cd
Wnętrza gwiazd wypełnić farszem.
przygotowanie gwiazd cd
Gwiazdy posypać mozzarellą. Blachy z gwiazdami włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem i piec około 35 minut aż wierzch się zrumieni.
Gotowe gwiazdy od razu podawać. Smacznego!
gusia1000
biedroneczki
eli_555
Dziękuję. Spróbuj zrobić.