Sposób przygotowania:
Wytrawne ciasto serowe Eli z cukiniąprzygotowanie ciasta
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513143.jpg)
Mąkę przesiać do miski. Ser zmielić i dodać do mąki i margaryny. Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 12 godzin.
przygotowanie składników farszu
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513144.jpg)
Surowy boczek wędzony pokroić w słupki.
przygotowanie składników farszu cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513145.jpg)
Cukinie opłukać i odciąć końcówki. Osuszyć cukinie i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników farszu cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513146.jpg)
Ser typu feta odpakować i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników farszu cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513147.jpg)
Długo dojrzewający ser bursztyn zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie farszu
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513148.jpg)
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Dodać pokrojony boczek i usmażyć.
przygotowanie farszu cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513149.jpg)
Do boczku dodać pokrojoną cukinię i razem chwilę smażyć. Usmazoną cukinię z boczkiem przełożyć do miski i ostudzić.
przygotowanie farszu cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513151.jpg)
Do cukinii z boczkiem dodać sery i przyprawić pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość wymieszać.
pieczenie ciasta
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513154.jpg)
2/3 ciasta rozwałkować i wylepić nim formę do tarty. Dno nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
pieczenie ciasta cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513155.jpg)
Na podpieczony spód wyłożyć farsz.
pieczenie ciasta cd
![Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią Wytrawne ciasto serowe Eli z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-ciasto-serowe-eli-z-cukinia-513156.jpg)
Resztę ciasta rozwałkować i przykryć farsz. Naciąć środek ciasta żeby para mogła się wydostać. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec około 60 - 70 minut. Ciasto można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego.
gusia1000