Sposób przygotowania:
Muffinki corn dog
Do miski wsypać mąkę kukurydzianą i pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszać. Dodać olej, jajko i śmietanę, dobrze wymieszać łyżką. Parówki pokroić na ok. 3-3,5 cm kawałki.
Do silikonowych foremek na muffinki ułożonych w metalowej formie do ich pieczenia, wyłożyć po 1 łyżce ciasta.
W środek włożyć (do samego dna) kawałek parówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 20 minut. Podawać z ketchupem.
Do silikonowych foremek na muffinki ułożonych w metalowej formie do ich pieczenia, wyłożyć po 1 łyżce ciasta.
W środek włożyć (do samego dna) kawałek parówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 20 minut. Podawać z ketchupem.
marietta
Ruszkosia
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości