dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Muffinki corn dog

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Wytrawne muffinki z mąką kukurydzianą i pszenną. Nadziewane są kawałkami parówek. Prosta i smaczna przystawka. Podajemy z ketchupem.

Muffinki corn dog

Składniki:

Muffinki corn dog

ciasto

Sposób przygotowania:

Muffinki corn dog
Do miski wsypać mąkę kukurydzianą i pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszać. Dodać olej, jajko i śmietanę, dobrze wymieszać łyżką. Parówki pokroić na ok. 3-3,5 cm kawałki.

Do silikonowych foremek na muffinki ułożonych w metalowej formie do ich pieczenia, wyłożyć po 1 łyżce ciasta.

W środek włożyć (do samego dna) kawałek parówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 20 minut. Podawać z ketchupem.  

Tagi:

przystawki