eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1474]

Parówkowe ośmiorniczki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam wnukom ośmiorniczki z cienkich parówek. Przekroiłam parówki na pół, ponacinałam z obu stron i usmażyłam.

Parówkowe ośmiorniczki Eli

Składniki:

Parówkowe ośmiorniczki Eli

parówki

  • 800 g cienkich parówek

dodatki

Sposób przygotowania:

Parówkowe ośmiorniczki Eli

przygotowanie parówek

Parówkowe ośmiorniczki Eli
Wyjąć z opakowania i obrać z osłonek cienkie parówki.

Cienkie parówki obrać z osłonek.

przygotowanie parówek cd

Parówkowe ośmiorniczki Eli
Obrane z osłonek parówki przekroić na połówki.

Obrane parówki przekroić na połówki.

przygotowanie ośmiorniczek

Parówkowe ośmiorniczki Eli
Naciąć parówki z obu stron zostawiając na środku 1 cm bez nacięcia.

Końcówki parówek naciąć z obu stron na 6 części. Na środku zostawić 1 cm nie nacięty.

przygotowanie ośmiorniczek cd

Parówkowe ośmiorniczki Eli

Talerz wyłożyć papierowym ręcznikiem. Do rondla wlać olej rzepakowy i rozgrzać. Do gorącego oleju wrzucać partiami nacięte parówki i smażyć aż będą rumiane. Wyjąć ośmiorniczki łyżką cedzakową z oleju i odsączyć na papierowym ręczniku.

Smacznego!