Sposób przygotowania:
Parówkowe ośmiorniczki Eliprzygotowanie parówek
![Parówkowe ośmiorniczki Eli Parówkowe ośmiorniczki Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/parowkowe-osmiorniczki-eli-493714.jpg)
Cienkie parówki obrać z osłonek.
przygotowanie parówek cd
![Parówkowe ośmiorniczki Eli Parówkowe ośmiorniczki Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/parowkowe-osmiorniczki-eli-493715.jpg)
Obrane parówki przekroić na połówki.
przygotowanie ośmiorniczek
![Parówkowe ośmiorniczki Eli Parówkowe ośmiorniczki Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/parowkowe-osmiorniczki-eli-493717.jpg)
Końcówki parówek naciąć z obu stron na 6 części. Na środku zostawić 1 cm nie nacięty.
przygotowanie ośmiorniczek cd
![Parówkowe ośmiorniczki Eli Parówkowe ośmiorniczki Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/parowkowe-osmiorniczki-eli-493719.jpg)
Talerz wyłożyć papierowym ręcznikiem. Do rondla wlać olej rzepakowy i rozgrzać. Do gorącego oleju wrzucać partiami nacięte parówki i smażyć aż będą rumiane. Wyjąć ośmiorniczki łyżką cedzakową z oleju i odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego!
gusia1000