frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Śledzie z octem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje ulubione śledzie to w occie z cebulą. Solone i wymoczone z dodatkiem cebuli zmieniają całkowicie smak na drugi dzień. Dobre na świąteczny stół.

Śledzie z octem i cebulą

Składniki:

Śledzie z octem i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z octem i cebulą
Śledzie solone opłukać dokładnie w wodzie bieżącej . Pokroić na kawałki lub na połówki według uznania, zalać wodą na 2 godziny i włożyć do lodówki. Cebulą dymkę obrać, umyć i pokroić w krążki.

Do czystego słoika włożyć kawałki śledzi, dołożyć cebulę i ziele angielskie, liść laurowy.

Wlać ocet, wodę gotowaną zimną i włożyć zakręcone do lodówki aby składniki się przegryzły.

Najlepsze śledzie są na drugi dzień .