Sposób przygotowania:
Śniadanie - parówki w jajku sadzonym
Parówki cienkie obrać ze skóry, następnie ponacinać nie całkiem do końca.
Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony.
Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami.
Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego.
W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku.
Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek.
Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem.
Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
Smażyć do ścięcia jajek.
Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.
Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony.
Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami.
Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego.
W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku.
Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek.
Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem.
Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
Smażyć do ścięcia jajek.
Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.
gusia1000