Sposób przygotowania:
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Łączymy składniki na ciasto naleśnikowe i na natłuszczonej patelni smażymy naleśniki.
Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Solimy i gotujemy aż zacznie mięknąć.
Pieczarki obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek.
Lekko przesmażamy i dorzucamy osaczoną kapustę. Podlewamy bulionem i razem dusimy do miękkości.
Dodajemy dużą łyżkę bułki tartej, mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku.
Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano.
Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Solimy i gotujemy aż zacznie mięknąć.
Pieczarki obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek.
Lekko przesmażamy i dorzucamy osaczoną kapustę. Podlewamy bulionem i razem dusimy do miękkości.
Dodajemy dużą łyżkę bułki tartej, mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku.
Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano.