katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne krokiety z farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. Choć z zasady przygotowujemy je zawsze tak samo to różnie smakują.

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami

 

 

 

 

  • Do smażenia:
  • olej

Sposób przygotowania:

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Łączymy składniki na ciasto naleśnikowe i na natłuszczonej patelni smażymy naleśniki.

Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. 

Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Solimy i gotujemy aż zacznie mięknąć. 

Pieczarki obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. 

Lekko przesmażamy i dorzucamy osaczoną kapustę. Podlewamy bulionem i razem dusimy do miękkości.

Dodajemy dużą łyżkę bułki tartej, mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku. 

Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety. 

Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano.
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki.
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Kapustę łączymy z pieczarkami i doprawiamy do smaku.
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Przygotowany farsz nakładamy na usmażone naleśniki.
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Zawijamy naleśniki z farszem tworząc krokiety.
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Krokiety obtaczamy w jajku oraz bułce i smażymy na rumiano.

Tagi:

krokiety danie