jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Parówkowe spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

To pyszne połączenie smaku makaronu, parówki i serka. Danie nie tylko szybko się robi, ale każdemu się podoba i smakuje.

Parówkowe spaghetti Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówkowe spaghetti

 

  • Składniki na 3 porcje:
  • 4-5 parówek,
  • Makaron spaghetti (około połowa opakowania)

 

 

  • Szczypior do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Parówkowe spaghetti
Pyrówki kroimy na mniejsze części, około 1-1,5 cm odcinki. Na przygotowane spaghetti nabijamy pokrojone parówki. Po około 5 makaronów na jedną część parówki. Tak przygotowany makaron wrzucamy na lekko osoloną wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Porcjujemy na talerze. Podajemy polany sosem z serków topionych i posypany szczypiorem.Sos: Między czasie na patelni topimy masło, dokładamy mleko, serki i śmietanę. Gdy składniki nam się roztopią i połączą w jednolity sos doprawiamy go do smaku.
Parówkowe spaghetti
parówki kroimy. następnie nabijamy je na makaron
Parówkowe spaghetti
Parówki wraz z makaronem gotujemy. Odcedzone porcjujemy na talerze.

Tagi:

makaron