Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Parówkowy kwiat

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardziej pomysł na podanie parówek ( cienkich ) niż nowa potrawa

Parówkowy kwiat Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówkowy kwiat

 

  • 5 sztuk parówek ( użyłam drobiowe w osłonce - 25 dag )
  • woda
  • 25 wykałaczek
  • 1 pomidor
  • liście melisy , natki pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Parówkowy kwiat
Delikatnie obrać parówki z osłonek ( foliowych ).Parówki pokroić na kawałki ( tak po 3,5-4 cm ) , a potem każdy z nich naciąć w ,, ośmiorniczkę ,, tzn. pozostawiając 1 centymetrowy kawałek w stanie nienaruszonym a resztę przekroić kilka razy na paseczki .
Do zimnej wody ( w garnuszku )włożyć kawałki parówek i podgrzewać. Parówki rozchylą się i będą wyglądały jak ,, ośmiorniczki ,, .
Odcedzić . W każdą ,, ośmiorniczki ,, wbić wykałaczkę i taką nabić coś co będzie bazą ( bułka , pomidor , ogórek ) . Udekorować . Podawać z pokrojonym w malutkie kawałeczki chlebem , musztardą , chrzanem i ketchupem.
Parówkowy kwiat
Jak zwykle proponuję zgromadzić potrzebne składniki , parówki powinny być w foliowej osłonce,
Parówkowy kwiat
Kazdą parówkę obrać z osłonki , przekroić na 4 części i naciąć w widoczny sposób
Parówkowy kwiat
Podgrzane parówki jak już sie rozwiną odcedzić , nabić na wykałaczki i potem wbić w pomidora