Sposób przygotowania:
Parówkowy kwiat
Delikatnie obrać parówki z osłonek ( foliowych ).Parówki pokroić na kawałki ( tak po 3,5-4 cm ) , a potem każdy z nich naciąć w ,, ośmiorniczkę ,, tzn. pozostawiając 1 centymetrowy kawałek w stanie nienaruszonym a resztę przekroić kilka razy na paseczki .
Do zimnej wody ( w garnuszku )włożyć kawałki parówek i podgrzewać. Parówki rozchylą się i będą wyglądały jak ,, ośmiorniczki ,, .
Odcedzić . W każdą ,, ośmiorniczki ,, wbić wykałaczkę i taką nabić coś co będzie bazą ( bułka , pomidor , ogórek ) . Udekorować . Podawać z pokrojonym w malutkie kawałeczki chlebem , musztardą , chrzanem i ketchupem.
Do zimnej wody ( w garnuszku )włożyć kawałki parówek i podgrzewać. Parówki rozchylą się i będą wyglądały jak ,, ośmiorniczki ,, .
Odcedzić . W każdą ,, ośmiorniczki ,, wbić wykałaczkę i taką nabić coś co będzie bazą ( bułka , pomidor , ogórek ) . Udekorować . Podawać z pokrojonym w malutkie kawałeczki chlebem , musztardą , chrzanem i ketchupem.
Agiatis