Sposób przygotowania:
Pasta alla Verdura
Ugotować makaron. Warzywa pokroić w kostkę. 1. Najpierw, na dużej patelni, zeszklić cebulkę. 2. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa (paprykę i cukinię - na razie bez pomidorów) i smażyć przyprawiając obficie: sol, pieprz, oregano i pokrojony drobniutko czosnek (można też wyciskarką). 3. Gdy cukinia będzie już miękka i podsmażona (ok 5 min), dodajemy te dwa pomidorki - obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, oraz 2 puszki krojonych pomidorów. 4. Smażyć/gotować mieszając co jakiś czas jeszcze z 5-10minut, tak, żeby całość trochę zgęstniała i zrobiła się konsystencja sosu. Podawać z makaronem skropionym oliwą z oliwek i obficie obsypać startym parmezanem. Smacznego!
berenika84