rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Pasta brokułowo- jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pastę zrobiłam po raz pierwszy. Szczerze powiedziawszy bałam się, bo nie przepadałam za brokułem. Od tamtej pory zaczęłam go jeść:) Pasta mi bardzo smakowała!

Pasta brokułowo- jajeczna

Składniki:

Pasta brokułowo- jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta brokułowo- jajeczna
Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu przelewamy je zimną wodą i zostawiamy na chwilkę do ostygnięcia. Różyczki brokuła wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Wyciągamy z wody po ok 9 minutach- jak będą miękkie. Studzimy. Jajka kroimy w kosteczkę-najlepiej przez kratownicę, rzodkiewkę siekamy. Ostudzonego brokuła blendujemy, dodajemy jajka, rzodkiewkę i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Pasta z dodatkiem pomidora smakuje rewelacyjnie, ale i sama na chlebku jest bardzo dobra w smaku. Polecam wszystkim dbającym o zdrowie:)