slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasta do pieczywa z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smakowitą i aromatyczną pastę do pieczywa. W mojej paście połączyłam zdrowe awokado z papryką czerwoną i rzodkiewkami. Wyszło smacznie i zdrowo. Polecam

Pasta do pieczywa z awokado

Składniki:

Pasta do pieczywa z awokado

 

  • 1 spore dojrzałe awokado
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz, suszony czosnek (do smaku)

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa z awokado
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę a miąższ wyciągamy delikatnie ze skórki i przekładamy do miseczki. Od razu dodajemy sok z cytryny i rozgniatamy widelcem.

Paprykę i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty. Na koniec wsypujemy szczypiorek i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszonym czosnkiem, mieszamy.

Smacznego