pyszalka

pyszalka

Kucharz
[Przepisów: 3]

Guacamole czyli pasta z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pastę z awokado i natki pietruszki można wykorzystać do pieczywa lub do maczania warzyw albo chipsów.

Guacamole czyli pasta z awokado Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Guacamole czyli pasta z awokado

 

  • 1 dojrzałe awocado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, szczypta chilli

Sposób przygotowania:

Guacamole czyli pasta z awokado
Awokado umyj i obierz, a następnie pokrój w paski. Natkę pietruszki opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj drobno.

Awokado umieść w słoiku, dodaj sok z cytryny, oliwę, czosnek i ugnieć widelcem na gładką masę. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.

Dopraw solą, chilli i pieprzem.

Pastę guacamole możesz podawać do pieczywa lub jako dodatek do innych dań.
Guacamole czyli pasta z awokado