Sposób przygotowania:
Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Awokado przecinamy na pół i usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ i przekładamy do naczynia blendera.
3. Dodajemy również pokrojone na pół jajka, oliwki, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka kropli oliwy z oliwek
4. Wszystko miksujemy i dodajemy na koniec sól i pieprz do smaku.
5. Podajmy najlepiej z pieczywem lub jako dip do przekąsek.
2. Awokado przecinamy na pół i usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ i przekładamy do naczynia blendera.
3. Dodajemy również pokrojone na pół jajka, oliwki, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka kropli oliwy z oliwek
4. Wszystko miksujemy i dodajemy na koniec sól i pieprz do smaku.
5. Podajmy najlepiej z pieczywem lub jako dip do przekąsek.