edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek to szybka do przyrządzenia pasta na kanapki lub jako dip, sala do przekąsek.

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek

Składniki:

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado, ciemnych oliwek i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Awokado przecinamy na pół i usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ i przekładamy do naczynia blendera.

3. Dodajemy również pokrojone na pół jajka, oliwki, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka kropli oliwy z oliwek

4. Wszystko miksujemy i dodajemy na koniec sól i pieprz do smaku.

5. Podajmy najlepiej z pieczywem lub jako dip do przekąsek.