gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Jajka faszerowane kabanosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie w przygotowaniu jajka z majonezem i ketchupem oraz kabanosami. Polecam wypróbowanie przepisu.

Jajka faszerowane kabanosami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane kabanosami

 

  • 6 jajek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki,
  • 120 g kabanosów,
  • lubczyk.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kabanosami
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy i delikatnie obieramy. Kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.

Kabanosy kroimy w kosteczkę. Do żółtek dodajemy pozostałe składniki i przyprawy, dobrze mieszamy. Łyżką wykładamy farsz na białka. Posypujemy suszonym lubczykiem.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego
Faszerowane jajka z kabanosami
Do żółtek dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy.
Faszerowane jajka z kabanosami
Wykładamy farsz na białka.Posypujemy suszonym lubczykiem.