slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pasta dyniowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną i aromatyczną pastę do pieczywa. Moją ulubioną dynię połączyłam z jajkami oraz majonezem i wyszła pyszna, delikatna pasta w pięknym jesiennym kolorze. Najlepiej smakuje na świeżej bułeczce na śniadanie. Polecam.

Pasta dyniowo-jajeczna

Składniki:

Pasta dyniowo-jajeczna

 

  • 2 łyżki puree z dyni
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta dyniowo-jajeczna
Jajka obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy je wprost do miseczki na tarce do jarzyn o dużych oczkach. Do startych jajek dodajemy puree z dyni i mieszamy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez. Mieszamy razem do połączenia.

Podajemy.