haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Pasta Guacamole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Meksykańska pasta używana jako dodatek do kanapek, chipsów, krakersów i różnych przystawek. Pikantna i wyrazista. Na długo pozostawia przyjemny smak w ustach.

Pasta Guacamole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta Guacamole

 

Sposób przygotowania:

Pasta Guacamole
Awokado obieramy i wyciągamy pestkę. Kroimy na kawałki. Papryczkę chilli przecinamy i oczyszczamy z pestek i włókien. Kroimy w drobniutka kosteczkę. czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą na pastę.

Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy papryczkę, czosnek i sok z limonki (1/2 do 1 do smaku). Wszystko rozcieramy na gładka masę.
Pasta Guacamole
Najpierw awokado obieramy i usuwamy pestkę
Pasta Guacamole
Chilli oczyszczamy z pestek i białego środka
Pasta Guacamole
Limonkę dodajemy w zależności od upodobań i wielkości awokado
Pasta Guacamole
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy widelcem

Tagi:

pasta