Sposób przygotowania:
Świąteczne śledzie w sosie majonezowym
Z podanych składników ugotować zalewę.
Zielone filety śledziowe oczyścić, opłukać a następnie osuszyć. Włożyć do ugotowanej wystudzonej zalewy na 48 godzin.
Po tym czasie wyjąc odsączyć na sicie ( można ściągnąć skórkę ale nie trzeba)i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
W salaterce przekładać na przemian począwszy od śledzi ,cebule i ogórek i tak do wyczerpania składników.
Ja zrobiłam jedne przełożone tylko samą cebulą a drugie cebulą i ogórkiem konserwowym.
Zielone filety śledziowe oczyścić, opłukać a następnie osuszyć. Włożyć do ugotowanej wystudzonej zalewy na 48 godzin.
Po tym czasie wyjąc odsączyć na sicie ( można ściągnąć skórkę ale nie trzeba)i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
W salaterce przekładać na przemian począwszy od śledzi ,cebule i ogórek i tak do wyczerpania składników.
Ja zrobiłam jedne przełożone tylko samą cebulą a drugie cebulą i ogórkiem konserwowym.
gusia1000