senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta pasta jajeczna do kanapek lub do nadziewania ugotowanych jajek (po usunięciu oczywiście żółtka)

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • 4 jaja ugotowane na twardo,
  • pęczek zielonej cebulki,
  • 2 łyżki majonezu,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz,
  • musztarda.

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jaja posiekać drobno, dodać majonez, szczyptę soli i pieprzu, odrobinę oliwy i musztardę. Wszystko utrzeć na gładką masę. Otrzymaną masą smarować kanapki lub nadziewać jajka. Dekorować świeżym, pokrojonym szczypiorkiem lub zieloną cebulką.