Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta jajeczna, smaczne i szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapki, zastępujące z powodzeniem wszelkiego rodzaju inne dodatki np. serek.

Pasta jajeczna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 serek topiony o smaku śmietankowym

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jajka ugotować na twardo, obrać, odstawić do ostygnięcia.

W misce rozetrzeć serek topiony o smaku śmietankowym. Do serka dodać przeciśnięte przez praskę jajka na twardo. Posiekać szczypiorek i dodać do jajek i serka, doprawić solą, pieprzem oraz dodać 2 łyżki majonezu. Całość wymieszać. Podawać schłodzone do kanapek.
Pasta jajeczna
Jajka przecisnąć przez praskę, dodać szczypiorek, majonez i przyprawy