edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Pasztet z kaszy jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z kaszy jaglanej z dodatkiem marchewki, pietruszki, pora, cebuli oraz prażonego słonecznika.

Pasztet z kaszy jaglanej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaszy jaglanej
1. Kasze jaglaną gotujemy na wywarze warzywnym.

2. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na oleju . Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

3. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę.

4. Słonecznik prażymy na suchej patelni, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniany do jednolitej masy.

5. Ugotowaną kasze przekładamy do dużego naczynia i dodajemy podsmażone warzywa.

6. Dodajemy zmielony słonecznik, bułkę tartą i swieże jajka.

7. Dodajemy koncentrat pomidorowy i suszone pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką czerwoną, tymiankiem,oregano i kurmuką. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i blendujemy do jednolitej masy.

8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę.
Pasztet z kaszy jaglanej
Cebulę, czosnek i pora podsmażamy na oleju
Pasztet z kaszy jaglanej
Dodajemy startą marchewkę i startą pietruszkę
Pasztet z kaszy jaglanej
Ugotowaną kasze jaglaną na wywarze warzywnym przekładamy do dużego naczynia
Pasztet z kaszy jaglanej
Dodajemy podsmażone warzywa, jajka i bułkę tartą