Sposób przygotowania:
Pasztet z kaszy jaglanej
1. Kasze jaglaną gotujemy na wywarze warzywnym.
2. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na oleju . Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
3. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę.
4. Słonecznik prażymy na suchej patelni, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniany do jednolitej masy.
5. Ugotowaną kasze przekładamy do dużego naczynia i dodajemy podsmażone warzywa.
6. Dodajemy zmielony słonecznik, bułkę tartą i swieże jajka.
7. Dodajemy koncentrat pomidorowy i suszone pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką czerwoną, tymiankiem,oregano i kurmuką. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i blendujemy do jednolitej masy.
8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę.
2. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na oleju . Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
3. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę.
4. Słonecznik prażymy na suchej patelni, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniany do jednolitej masy.
5. Ugotowaną kasze przekładamy do dużego naczynia i dodajemy podsmażone warzywa.
6. Dodajemy zmielony słonecznik, bułkę tartą i swieże jajka.
7. Dodajemy koncentrat pomidorowy i suszone pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką czerwoną, tymiankiem,oregano i kurmuką. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i blendujemy do jednolitej masy.
8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę.